Matematikk

www.matematikk.net

Bla. Oppslagside for tidligere eksamensoppgaver i matematikk (link til tidligere eksamen ligger på hjemmesiden)

www.matematikk.org

Siden inneholder reklamefrie spill i ulike temaer i matematikk

www.gruble.net

Her kan man spille seg til kunnskap i faget og automatisere regning innen de fire regnearter (siden inneholder reklame)

www.mattemesteren.no

Portalen er tilpasset elever fra 1. – 10. trinn. Tilbyr en mengde matematikkoppgaver og korte videoleksjoner (filmene hjelper elevene med å forstå og løse oppgavene så de kommer seg videre)

www.ndla.no

Nasjonal digital læringsarena tilbyr mange læringsstier i faget matematikk. En læringssti består av introduksjon, video, teori og oppgaver (mest tilrettelagt for videregående, men mye passer for ungdomsskolen)

www.smartbok.no

Her finner elevene sine digitale læreverk fra forlaget Gyldendal. Krever Feide-pålogging og tilgangskode (her har eleven også ha tilgang til matematikkboka Maximum fra tidligere trinn)

www.kikora.no

Utforskende matematikk med fokus på prosessen. Krever Feide-pålogging eller tilgang til skoleportalen i Osloskolen (her kan man jobbe med alle temaer i faget etter eget tempo og behov)

I tillegg anbefales tilgang til, og bruk av, programmene:

• Word (Microsoft Office kan ved tilgang til skoleportalen lastes gratis ned til egen PC).

• Excel (Microsoft Office kan ved tilgang til skoleportalen lastes gratis ned til egen PC).

• Geogebra (programmet lasts gratis ned fra nettstedet www.geogebra.org/download )